Gastheer

Even voorstellen

 

Mijn naam is Fred Boot en kom uit een gezin van acht kinderen, zoon van een IJsselmeer palingvisser en woonachtig in Uitdam. Ik woon al mijn hele leven in dit dorp en geniet er nog elke dag van.

 

Als ik bezoek krijg dan zijn de gasten altijd erg enthousiast over de mooie landelijk en waterrijke omgeving, en nu kan eindelijk iedereen die dat wil ervan genieten door in de woonboot te komen logeren.

 

Mijn moeder is de dochter van een echte steenzetter, mijn opa heeft meegebouwd aan de huidige dijk achter mijn woning.

 

Vanaf de middelbare school had ik een droom een B&B te beginnen. Na 11 jaar horeca ervaring en inmiddels 31 jaar in een museum te werken en een lange strijd om een vergunning te krijgen voor de bouw van de woonboot is dit nu werkelijkheid geworden. Het is heerlijk wonen in Uitdam, genieten van de rust en de mooie natuur zo dichtbij in de achter en voortuin. Ik woon in een voormalige vissers schuur, nu een dijkwoning. Mijn vader was IJsselmeer visser, maar werd ziek en kon zijn werk niet meer voortzetten. Daardoor kwam de schuur vrij en heb ik deze kunnen ombouwen tot woning.

 

Aan de overzijde van mijn woning ligt een stuk grond waarop een oude Tjalk lag. Deze Tjalk was de sleutel naar een nieuwe woonboot, en daarmee ook de B&B. De plek waar de woonboot ligt is omringd door tuin, en daarom uniek, want het is een boot en tegelijk lijkt het een woning. Vanuit de woonboot is er zicht op het Uitdammer Die, dit meer staat weer in verbinding met het Kerk AE in Zuiderwoude. Met het fluisterbootje is het mogelijk om deze beide meren te bevaren.

Tot ziens in de B&B!